Sök Jobb:

RSS-prenumeration av Rekryteringskanalens nyheter

Jobbnyheter i din mail?


Få jobbnyheter direkt till din mail - helt gratis!

Nyhetsbrev jobbsökande


Mottag HTML?

Fixa förmånerna

Se inte bara till lön och arbetsuppgifter när du söker jobb. Kolla även upp hur bra arbetsgivaren är på att erbjuda vidareutbildning, friskvård och bra karriärmöjligheter.

 


 

Här är några förmåner att fråga efter

Friskvård

Att personalen ska hålla sig frisk ligger i allas intresse - något som de flesta arbetsgivare har insett. Därför erbjuder många bidrag till gymkort eller annan friskvård. På en del arbetsplatser får du dessutom regelbunden massage eller möjlighet att träna på betald arbetstid.

Småförmåner

Gratis frukt, rikskuponger, hushållsnära tjänster och betald cykelservice - arbetsgivare kan erbjuda en hel del mindre förmåner. Förmånerna kanske inte är avgörande, men de kan säga något om den uppskattning arbetsgivaren visar sina anställda.

Föräldraförmåner

Är du småbarnsförälder? Då kan det vara ett plus om företaget satsar på att göra det lättare att kombinera småbarnsåren med arbetslivet. Många erbjuder till exempel så kallad löneutfyllnad som komplement till föräldraförsäkringen.

Balans arbete och fritid

Kompensationsledighet vid övertid, flexibla arbetsvillkor eller distansarbete. Fundera på vad du tycker är viktigt och ta upp det med arbetsgivaren.

Karriärchanser

Om du är sugen på att klättra uppåt på karriärstegen - ta reda på utsikterna för det. Hur ser rörligheten ut på arbetsplatsen, finns det möjlighet att delta i projekt?

En extra semestervecka

Extra semesterdagar eller klämdagar kan vara minst lika värdefullt som några hundralappar mer i månadslön. Går arbetsgivaren inte med på en högre lön - fråga om mer semester.

Tjänstledighet

Om du tycker om att resa eller tror att du av andra skäl kommer att vilja vara ledig en tid kan det vara en fördel om arbetsgivaren är positivt inställd till det. Viss tjänstledighet har du dock rätt till.

Kompetensutveckling

Ta reda på om arbetsplatsen har ett välutvecklat system för att de anställda ska kunna vidareutbilda sig eller delta i kurser och annan utbildning.

Personlig utveckling

En del företag erbjuder så kallade utbildningsbidrag, som innebär att de anställda får gå kurser som inte alls har med arbetet att göra. Det kan handla om allt från silversmide till trädgårdsskötsel eller matlagning.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad: 2012 02 03Tipsa en vän
Del.icio.us! Google! Facebook! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! TwitThis Joomla Free PHP
 
Företag där det händer: