« Jobb & rekrytering

Använd dig av LinkedIn

LinkedIn är ett bra sätt att hitta jobb på, men det gäller att optimera din profil! Här får du en del användbara tips på hur du gör.

Du bör lägga in ett foto på dig själv och då ett foto som visar ditt aktuella och professionella jag. Utrymmet under ditt namn, där kan du tydliggöra din roll eller situation

Det är även bra om du ser till att sammanfatta din yrkesbakgrund. Det är inte så att du ska skriva hela din CV, utan använd utrymmet för att sammanfatta din yrkesverksamma historia. Håll dig kort och var personlig.

Fler bra tips

Du bör även visa dina erfarenheter. Se till att du kortfattat skriver om dina tidigare arbetslivserfarenheter. Det går att göra i kortare text eller i punktform. Om företaget du tidigare jobbat för finns på LinkedIn såk ommer detta upp automatiskt i en lista under fältet när du fyller i företagsnamn. Väljer du företaget från listan får du även med företagets logga vilket gör din profil mer tydlig och lättöverskådlig.

Rekommendationer är aldrig fel. Våga be om dem. Det ger din profil en mer trovärdighet när andra intygar dina kunskaper. Be om rekommendationer på LinkedIn från chefer, kollegor och andra du samarbetat med. 

Det är även bra att beskriva vad du har för utbildningar i din profil. Sedan ska du även se till att fylla i dina kompetenser så att du får en komplett yrkesprofil. 

Bygg nätverk och uppdatera

Det är bra att ha många kontakter. Du kan enkelt importera sådana från dina e-postkonton eller använd sökfältet för att hitta kunder, kollegor och vänner. Det är även bra att titta på andra personers profiler, kanske inför möten eller intervjuer. Se även till så att du går med i olika grupper. Då kan du utveckla relationer med personer i samma bransch som du. Grupperna du är med i syns också på din profil och visar att du är intresserad och engagerad inom branschen.

En användbar sak på LinkedIn är "uppdateringar". Det för att nätverka på ett bra sätt. Du kan dela med dig av intressanta artiklar, blogginlägg eller andra saker. Du kan även passa på att inleda diskussioner på andras inlägg. 

Se även till att du gör din profil så sökbar som möjligt. Det kan du göra genom att använda dig av olika sorters nyckelord. Du kan hitta sökord som passar dig och din bakgrund.För att hitta just dina nyckelord är ett tips att titta på platsannonser för att se vilka ord som används för att beskriva din yrkesprofil.

 

 

12 Sep 2019